Delka dankt zijn succes aan de juiste keuze van zijn specifieke en natuurlijke ingrediënten, het produceren van de beste kwaliteit en dit in samenwerking met de ervaring van onze chef-koks.
DELKA heeft een uitgebreid aanbod met meer dan 400 recepten geïnspireerd op wereldsmaken voor snacks, kebab, home-made pita, bbq in familie kring
We verdelen onze sauzen met succes op de snack-, supermarkt-, halal slagerij-, kosjere en foodservicemarkt, zowel in België als in het buitenland.
In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot dé referentie op het vlak van innovatieve trends voor hamburgerrestaurants van topklasse en importeurs van Belgische friet wereldwijd.
ONZE PRODUCTIE
NIEUWE TRENDS
Degré de piquant
KRUIDIG
ZACHT
PIKANT
Begeleidingen
BURGER
TACOS
SALADE
GRILL
KEBAB
SUSHI
VIS
FRIETJES
KIP
BACONNAISE
CHICKEN GRILL
JAPANESE MAYO
FLAME BURGER
SMASH BURGER
COREAN CHICKEN
DYNAMITE
TASTY
ROYALE
CHIPOTLE
CHIMICHURRI
ONZE KLASSIEKE SAUZEN
MAROKKAANS
TUNISCHE
TARTAAR
SAMOURAÏ
PEPER
PITA
PILI-PILI
HONING MOSTERD
MAYORISSA
FISH
CHEEZY
BURGER
BEEF BURGER
BRASIL
WITTE KOMKOMMERS
LOOKSAUS
BARBECUE
ANDALOUSE
AMÉRICAINE
ALGERIJNS
SPICY ALGERIJNS
TEX MEX
COCKTAIL
BEARNAISE
ONION CURRY
HANNIBAL
BOURGUIGNONNE
CURRY
MAYONAISES
DIJON
TRADITIONEEL (80% Vetten)
MET CITROEN
MET EIEREN (70% Vetten)
KETCHUPS
KETCHUP
CURRY KETCHUP
HARISSA KETCHUP
SRIRACHA KETCHUP
TEX MEX KETCHUP
MOSTERD
ZACHTE
HONING
AMERIKAANS
DIJON
HOT DOG
VINAIGRETTES
NATUUR
FIJNE KRUIDEN
HONING MOSTARD
CAESAR
BIESLOOK
SWEET CHILI
1000 ISLANDS
BALSAMIQUE
BLUE CHEESE
ETNISCHE SAUZEN
EuroHalal is een organisatie voor de certificatie en controle van Halal producten voor de voedingindustrie, alsook alle andere producten bestemd voor de Halal productie. EuroHalal wil enerzijds ten dienste staan van bedrijven maar ook ten dienste van consumenten. Voornamelijk consumenten die belang hechten aan gezonde en kwaliteitsvolle producten. Alsook consumenten die begaan zijn met hun godsdienst en cultuur. Halal garantie : De professionele vorming en de ernst van de verschillende medewerkers. De methode van controle is gebaseerd op regels en procedures die zijn vastgelegd in een lastenboek (erkend door de Halal federation of Belgium – HFB). Dit stelt EuroHalal in staat om aan consumenten en bedrijven garantie te bieden van een authentiek en strikt certificaat volgens de Halal norm.
Deze Euro-Halal certificering wordt in heel Europa erkend.
.
Deze certificering is van toepassing op elke organisatie (privébedrijf of overheidsinstelling in de dienstensector of industrie). Op het moment van de aanvraag deelt het bedrijf of overheidsinstelling zijn activiteit mede alsook de desbetreffende vestigingen. Het conformiteitscertificaat vermeldt de activiteit en de desbetreffende vestiging.
De certificering van het managementsysteem is gebaseerd op de naleving van de voorgenoemde norm. Het resultaat van de audit wordt vastgelegd in een auditrapport. Afhankelijk van het resultaat wordt al dan niet een certificaat uitgereikt.
De vastgelegde normen moet gegarandeerd blijven gedurende de geldigheid van het certificaat.
Deze Imanor-Halal certificering wordt wereldwijd erkend. https://www.imanor.gov.ma/
Een Kosher certificaat is aangepast aan de specifieke markt en de verwachtingen van de klant. Een Kosher certificaat kan afgeleverd worden voor de gehele productie-éénheid of specifiek voor 1 product.
De Rabbijn controleert en houdt toezicht over het hele productieproces. Een Kosher certificaat dekt de volledige naspeurbaarheid.
DIEET SAUZEN
VEGAN sauzen :
Veganaise, een echte smaak van mayonaise.
Lactosevrije sauzen :
Het hele assortiment
Zoutvrije sauzen :
Zoutvrije mayonaise.
ONZE WAARDEN
ONZE VOEDINGSBELOFTE
Een evenwichtige voeding is één van de belangrijkste factoren voor de volksgezondheid. Wij plaatsen daarom een juist voedingspatroon centraal.
Wij streven naar een continue verbetering van onze kwaliteit. Door de nauwe samenwerking tussen chef-koks, voedingstechnologen en diëtisten ontwikkelen we de juiste uitgebalanceerde sauzen.
Wij zijn steeds opzoek naar nieuwe natuurlijke en kwalitatieve ingrediënten om zo onze bestaande recepten te verbeteren. De additieven worden in zo verre mogelijk geëlimineerd zonder in te boeten aan textuur en smaak.
Wij gebruiken uitsluiten NIET genetische gemodificeerde grondstoffen tijdens productie van onze sauzen.
Smaak staat uiteraard centraal. Maar een goed geïnformeerd persoon kan daardoor zijn consumptie beter oriënteren. Volg daarom onze logo’s op de verpakkingen
Uiteraard wil Delka ook bijdragen tot een duurzaam beheer door de impact op natuurlijke hulpbronnen en milieu te verminderen zoals het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.
Op het terrein streven we ernaar het waterverbruik te verminderen en zeker verspilling in het algemeen te vermijden.
.
ONZE BELOFTE NAAR DUURZAME ONTWIKKELING
DELKA se prépare pour l’avenir !
Forts de la croissance et des investissements réalisés continuellement ces dernières années , nous pouvons à présent, à l’occasion de notre 65 e anniversaire en 2020, passer à la vitesse supérieure. Nous voulons innover et être plus forts sur tous les plans, tout en conservant notre approche personnelle et humaine, ainsi que nos valeurs.
Nous livrons des produits à forte valeur ajoutée et savons faire preuve d’une grande réactivité face aux demandes changeantes du marché.
Dans le futur également, la numérisation et l’automatisation nous permettront de jouer un rôle important dans un réseau de production dynamique et mondial.
L’Utilisation intelligente de l’énergie et des matériaux d’emballage est primordiale pour gérer au mieux les ressources de notre planète
CHOIX STRATÉGIQUE 2023
DELKA va compenser 70 % de sa consommation électrique grâce à des panneaux photovoltaïque à partir de 2023, nous installons 596 modules orienté au Sud et incliner à 15 °
CHOIX STRATÉGIQUE 2022
ONZE BELOFTE NAAR DUURZAME ONTWIKKELING
-
Nouvelle ligne de production automatisée qui diminue le besoin énergétique par unité produite
-
Nouvelle unité d’emballage de pointe, avec une capacité de produire 10 000 000 de flacon supplémentaires
-
Passage à des carton plaque en lieu et place des boites américaines traditionnelles économie de 5 T de carton par an
-
Réduction de notre utilisation des plastiques en remplaçant le srink sleeve sur nos emballages par des étiquettes papier diminution de 13 T de plastique et utilisation plus rationnelle de l’énergie plus de vapeur utilisée pour la rétraction du sleeve
Changement = Diminution de 13 T de plastique
-
Passage exclusivement sur des bouteille PET en remplacement des bouteilles multi couche en polypropylène qui peuvent rentrer mieux dans une filière simple de tri sélectif
-
Utilisation de carton issus uniquement de filière FSCC
-
Utilisation des premières bouteilles en R - PET
ONZE BELOFTE NAAR DUURZAME ONTWIKKELING
• Lancés par les Nations Unises, les Objectifs de Développement Durable (ODD) sont un appel mondial à agir pour éradiquer la pauvreté, protéger la planète et faire en sorte que tous les êtres humains vivent dans la paix et la prospérité.
Ils sont concrétisés en 17 priorités à suivre avec nos collaborateurs, clients, fournisseurs ou acteurs liés à notre territoire d'action (en Belgique et/ou à l'étranger) pour assurer le développement économique durable.
DELKA met en place au quotidien LA RSE.
De plus en plus nombreuses, les entreprises qui souhaitent avoir un impact positif sur la société et respecter l’environnement tout en étant économiquement viable s'engagent dans ce que l'on appelle une démarche de Responsabilité Sociétale des Entreprises (RSE).
Cette démarche de RSE s’exerce sur l’ensemble de la sphère d’influence de l'entreprise, c’est à dire tout au long de la chaîne d’approvisionnement, de l’extraction des matières premières nécessaires à la fabrication d’un produit jusqu’à la fin de vie de celui-ci (déchets). Cet équilibre va se construire avec l’aide de ses parties prenantes, c’est-à-dire ses collaborateurs, ses clients, ses fournisseurs ou ses acteurs du territoire.
• DELKA a décidé depuis janvier 2021 de participer à cet effort de sensibilisation aux pertes et gaspillage de nourriture
et d’utiliser la DDM
Savez-vous qu’il existe deux types de dates de péremption?
« A consommer jusqu’au » ou « à consommer de préférence avant le » : faites la différence !
D’une part, il y a des produits avec une date limite de consommation (DLC ou « à consommer jusqu’au… »). Ce sont généralement des produits plus sensibles qui sont rapidement périssables (charcuterie, poisson, …). Pour ceux-ci, respectez soigneusement la date indiquée sur l’emballage et ne consommez pas ces denrées une fois la date dépassée ! Surtout si vous avez une santé plus fragile (personne âgée, femme enceinte, très jeunes enfants, …).
D’autre part, il y a des produits qui ont une date de durabilité minimale (DDM ou « à consommer de préférence avant … »). Cette mention est généralement réservée aux produits secs (farine, biscuits, …) ou aux aliments en conserve par exemple.
La bonne nouvelle antigaspi, elle est ici ! Car une DDM sur un emballage signifie que vous pourriez consommer le produit en toute sécurité après cette date ! Assurez que les produits ont été stockés correctement et que l'emballage n'est pas endommagé. Alors oui, le chocolat sera peut-être un peu blanchi, la boisson gazeuse plus plate,… mais toujours bon à consommer. Veillez évidemment à ce que la denrée n’ait pas un aspect ou une odeur suspect. En cas de doute s’abstenir !
• LA RSE :Les entreprises font partie des problèmes, mais aussi des solutions
Nous avons choisi de communiquer également des chiffres et pas seulement d’afficher de belles intentions ou de faire du greenwashing
En 3 ans nous avons réduit nos rejets pour notre usine à Petit Rechain en CO2 de 44.9%.
Basé sur un logiciel reconnu : Carbon Footprint Calculator V1.0
nous objectivons notre impact environnemental ;
SOCIALE WAARDEN
Productieoperator voor de voedingssector
Onze betrokkenheid bij de opleiding van jongeren
Bij Delka is een stagiaire in productie zeer nauw betrokken bij het productieproces. Zij/hij is medeverantwoordelijk voor het naleven van de kwaliteitsvoorschriften.
De productieoperator heeft kennis van de gebruikte grondstoffen en van de proces-stappen voor het bereiden van een saus. Hij/zij stuurt de geautomatiseerde machines aan waarmee de sauzen worden geproduceerd en verpakt.
Hij/zij beheerst en bestuurt het proces door middel van één of meerdere controlepanelen, meestal geïnformatiseerd. Hij controleert en interpreteert de gegevens volgens het te volgen productieproces. Indien nodig wordt er overlegd samen met de desbetreffende dienst. Wij streven steeds naar optimalisatie van het proces in termen van kwaliteit en efficiëntie.
Hij/zij neemt eveneens stalen in functie van het productieproces, voert beperkte kwaliteitscontroles uit, uiteraard uitgevoerd volgens nauwkeurige richtlijnen. Hij/zij vervolledigt de nodige documenten en formulieren. In geval van een storing tijdens het proces, komt hij tussen beide, steeds volgens de gegeven autorisatie en de vereiste vaardigheden.
Hij/zij werkt steeds volgens de wel gedefinieerde hygiënerichtlijnen (HACCP) en de kwaliteitsnormen (ISO->IFS), zoals beschreven in het kwaliteitshandboek.
De operator werkt zelfstandig, meestal binnen een werkteam waarbij iedereen een wel gedefinieerde opdracht heeft. Zijn taken worden medegedeeld volgens een dagelijks of wekelijks schema. Zijn taken voert hij geconcentreerd uit, desondanks het repetitieve handelingen zijn. Hij werkt steeds volgens de veiligheidsvoorschriften (veiligheid voor zichzelf en de omgeving)
De operator staat in voor de netheid en orde van zijn werkpost, in relatie tot de kwaliteitsnomen en de hygiënevoorschriften,
Delka werkt sinds vele jaren reeds met stagiaires van l’Institut de la Providence. De CEFA (????) van ’Institut Sainte-Claire’ bieden stageplaatsen aan voor procesoperatoren voor de voedingsmiddelenindustrie.
ONZE KWALITEITSWAARDEN EN CERTIFICATEN
Dankzij onze jarenlange ervaring, garanderen wij de beste kwaliteit en voedselveilige producten. We verdiepen ons steeds meer in onze kennis van onze processen en onze producten, waardoor we beter op de eventuele risico’s kunnen inspelen.
Bij voorbeeld, zo hebben we vaker te maken met externe risico’s. Daarom zijn er eisen aan de IFS Food-standard toegevoegd in het kader van Food Defense en Food Fraude. Deze eisen zijn bedoeld om opzettelijke contaminatie van producten te voorkomen en de risico’s van voedselfraude te beheersen.
Delka garandeert een 100% naspeurbaarheid van zijn producten en zijn processen. Dit mede dankzij ons specifiek ERP-systeem.
.
Het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) is het Belgische agentschap dat verantwoordelijk is voor het toezicht op de veiligheid van de voedselketen en de kwaliteit van het voedsel. Het voedselagentschap staat onder toezicht van de minister van minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw, en Maatschappelijke Integratie.
Certificaten voor export: oorsprongscertificaat, inklaring van goederen, analysecertificaat, non-ioniseringscertficaat, Halal, Kosher, BIO
PRIVATE LABEL
Een aanvraag voor private label start bij een afspraak met onze verantwoordelijken voor export.
De minimale hoeveelheid per productie hangt af van recept en de gekozen verpakking.
Wij hebben verschillende leveringsmogelijkheden per vrachtwagen, boot of vliegtuig. Uiteraard, kunne de goederen zelf door de klant afgehaald worden.